Cykelhjältarna

hjaelterna.se

Fahrradfahren ist toll. Wenn man dann auch noch Gutes dabei tun kann, ist es ja noch besser. Anna und Karin Bengtsson radeln diesen Sommer von Ystad nach Umeå und suchen dabei Helden, die unsere Welt etwas besser machen, auf und reden mit ihnen. Das Ganze wird dann als Podcast online gestellt und kann von jedem genossen werden.

So schreiben sie über ihr Projekt und die Beweggründe:
Det känns allt oftare som om det vilar ett mörkt moln över världen. Vi hör om klimat som förändras, ekonomier som svajar och människor som förtrycks. Vi jobbar och stressar, shoppar miljoner onödiga prylar, umgås på Facebook och funderar på om 5:2-dieten kan göra oss lite lyckligare. Vi känner att något måste förändras, men vi vet knappt hur vi ska börja.

Samtidigt finns det massor av människor som redan är igång. Som funderat över hur de kan skapa en bättre värld och sedan satt full fart framåt. Vi kallar dem hjältar. Kanske räddar de skogen, bygger energismarta hus, driver ett hem för bortglömda katter, fixar en basketturnering, ordnar en fredsfestival eller arrangerar speed dating för pensionärer. Kanske odlar de ekologisk mat som säljs i en liten gårdsbutik, fiskar skräp ur havet eller bakar bröd åt hemlösa. Kanske gör de något helt annat.

Anna und Karin wollen auf die Helden um uns herum aufmerksam machen, die im Kleinen für einen besseren Welt arbeiten. Schau beim Blog vorbei und genieße die Mut machenden Beiträge im Podcast!

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert