Jordnötsrutor

Jag provlagade den här läckra snickers-varianten idag. Mina elever åt med god aptit, så jag tror att man kan säga att de blev bra. Lätta att göra och dessutom alldeles för goda. Testa själva!

  • 1 dl strösocker
  • 1½ dl ljus sirap
  • 340 g jordnötssmör med bitar
  • ca 6 dl cornflakes
  • 1 dl kokosflingor
  • 200 g mörk choklad

Lägg bakplåtspapper i en form. Jag tog två mindre gratängformar, ca 10 x 25 cm. Blanda strösocker, sirap och jordnötssmör i en kastrull, smält det på låg värme. Rör sedan i kokos och cornflakes.Blanda väl! Tryck sedan ut massan i formarna och låt den svalna. Ställ sedan formarna i kylen och låt massan bli hård.

Smält chokladen mycket försiktigt. Jag gjorde det i intervaller i mikron och det gick bra! Häll chokladen över den kalla och hårda massan i formarna. Ställ in allt i kylen så att chokladen kan stelna. Skär massan i små passande bitar. Ät och njut!

1 Kommentare

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert