VM-Guld i ishockey!!!

© 46eagle46

Det var världsmästerskap i ishockey i  Köln och Paris de senaste veckorna. Igår var det final mellan Sverige och Kanada och Sverige vann!!!  I Tyskland är det inte speciellt intressant med ishockey har jag märkt. Jag har försökt att prata ishockey med några hantverkare. Noll intresse, för att säga det milt.

Men nu måste alla lyssna på mitt prat om ishockey, för Sverige är världsmästare. Det var en oerhört spännande final. Det stod 1-1 efter tre perioder De spelade „sudden death“ men fortfarande inget mål. Då blev det straffar och Sveriges målvakt lyckades rädda fyra (4!) straffar. Målvakten heter Henrik (Henke) Lundqvist och är tvillingbror till lagkaptenen Joel Lundqvist. Henke spelar för New York Rangers i NHL. Såhär sa Henke till NBCSports om varför han vill spela VM: “My brother [Joel] is the captain there and I haven’t played with him for 12 years,”… “Also the fact that we’re not part of the Olympics. I see this as an opportunity to play for my country one more time and with my brother. I’m going to go there and try and finish really strong this season and I’m going to reflect.” Man kan säga att han lyckades med att „finish really strong“.
Jag älskar också att läsa vad journalisterna skriver om det. I Aftonbladet står det så här: „Det blir inte bättre än så här. Det blir inte större än så här.“ I GP skriver man detta: „Det slutar med nerver, med känslor, med tandlösa leenden och också med en hel del tårar.“

Idag, måndag 22.5.2017, kommer ishockeylaget till Stockholm och det blir fest  på Sergels Torg!

Ein von @46eagle46 geteilter Beitrag am

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert