Solar Egg

Kiruna är mitt i en konstig process. Delar av stan måste flyttas för att gruvindustrin ska kunna fortsätta expandera. Det måste ju vara jättekonstigt och uppslitande att bo mitt i en stad som byggs om från grunden runt omkring dig.

Men mitt i allt det konstiga finns det också möjligheten att skapa något nytt och spännande! Detta har Riksbyggen i Kiruna lyckats med. Riksbyggen är en stor fastighetsägare, delvis kooperativt ägd. De vill ge de boende i Kiruna möjligheten att få en mycket speciell bastuupplevelse genom en specialbyggd bastu, gjord av konstnärerna Bigert & Bergström. Det är en mobil bastu som ställdes upp där ett av de nya bostadsområdena i Kiruna ska byggas. Eftersom det är en present från Riksbyggen till Kirunas invånare är det gratis att använda bastun. Det är bara att boka och gå dit med sina kompisar, från 2 till 8 personer. Om man vill ha lite mer komfort kan man boka transfer, badrockar och lite fika genom Camp Ripan. Camp Ripan är en härlig anläggning i Kiruna där man kan bo, äta och prova på många olika aktiviteter.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert