Att servera en kaka

Det finns många kulturella skillnader mellan Sverige och Tyskland. En skillnad är hur man delar en kaka eller en tårta. I Tyskland skär en person upp tårtan efter ett exakt mönster, först hälften och sen en fjärdedel etc. Därefter får man ta sig en av de förhoppningsvis då identiskt stora bitarna. I Sverige är det mer individuellt. Du får skära en så stor bit av tårtan som du vill äta och du skär bara din bit. Du kanske är vänlig och hjälper din gamla moster, med då skär du också bara precis en så stor bit som din moster vill ha.

I lördags hade vår nya lärare med sig en fantastisk chokladtårta. Alla barnen ville ha en bit och alla ville ha en bit med ett fint blått monster på. Det krävde en hel del kreativitet när man skar upp tårtan. Alla blev nöjda och tårtan såg jättekul ut efter ett tag.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert