Första luckan

Välkomna till PrimaSchwedischs första julkalender. Under hela adventstiden kommer det att finnas en artikel varje dag här på bloggen. Jag ska skriva om allt möjligt som hör advent och julen till, och lite annat. Så titta in här, det lönar sig.

I Sverige är det tradition med en julkalender för barn på TV och en på radio. Det är en genomgående berättelse som kulminerar på julafton. Det är en mycket älskad tradition och hela familjen brukar samlas och titta eller lyssna på radion, på de korta små avsnitten, ca 15 minuter varje dag, för att sen öppna den passande luckan i julkalendern. I år heter julkalender på TV „Panik i tomteverkstan“. Där får vi träffa tomten och hans familj som har ett imageproblem. I dagens moderna familjer tror barnen inte längre på tomten och nu riskerar tomten och julen att försvinna. Det är tomtens uppgift att vända trenden så att alla kan fira en riktig jul igen. På svtplay.se kan du titta på avsnitten och om du klickar i nedre högra hörnet på skärm-symbolen får du se texten också. Ett bra och kul sätt att öva sin svenska. Ett julkalenderavsnitt om dagen är bra för hela dig!

Radions julkalender 2019 heter „Biggest Bang“ och är ett tokigt rymdäventyr med syskonen Tyra och Lukas och deras hund Rufsa.

I år ska jag dessutom njuta av en té-julkalender! Förra veckan fick jag en finfin liten korg med 24 små paket av en av mina kursdeltagare. Åh, vad glad jag blev. I varje litet paket är en tépåse. Så jag ska försöka kombinera julkalendrarna: titta på svtplay och dricka té!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert