Sextonde luckan

Måndag igen och dags för film igen. I Gävle i Hälsingland finns en fantastisk tradition. Sedan 1966 bygger staden upp en gigantisk halmbock mitt i staden. Bocken är 13 m hög och 7 m lång och väger 3 ton. Den är verkligen stooooor! Bocken invigs med en stor fest varje år första advent. Då kommer över 10 000 besökare. Tyvärr har den ofta förstörts. Den har bränts ner, den har rammats av bilar och den har skadats av fyrverkerier på nyårsafton. Men både 2018 och 2017 klarade den sig utan skador. Den bevakas dygnet runt så att den inte skall förstöras. Det är verkligen en härlig attraktion, som också den sprider ljus i mörkret. Gävlebocken är också aktiv på sociala medier. Den är både på instagram och twitter, så du kan följa den dag för dag.

I den här filmen kan du se hur den monteras på plats. Ett sånt jobb varje år.

Gävlebocken har också en egen onlineshop där du kan köpa din egna lilla julbock.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert