Knep och knåp i virustider (2)

In Schweden gibt es eine wöchentliche Zeitung in einfacher Sprache: 8Sidor. Die Zeitung wird von der Behörde für zugängliche Medien herausgegeben. Unabhängige Journalisten schreiben für die Zeitung. Die Zeitungssprache ist sehr einfach und damit auch sehr gut für Lernende. Außerdem kann man die Artikel auch vorgelesen bekommen. Lies den Artikel darüber, dass wir alle bitte nicht die Alten in Corona-Zeiten vergessen sollen. Es geht uns auch viel besser, wenn wir uns selbst mal kurz vergessen und anderen helfen.

Sind folgende Sätze richtig oder falsch? Är följande meningar rätt eller fel?

  1. Det är viktigt att gamla människor träffar andra just nu.
  2. Det är inte okej att äldre åker buss.
  3. Vi andra behöver hjälpa till med städningen.
  4. Det är inte bra att ringa och störa de gamla.
  5. Vi kan snart träffa varandra som vanligt igen.

Rätt svar kommer i nästa knep och knåp inlägg.

Här är de rätta svaren från första inlägget:

bor, har, heter, dricker, äter, gnager, tycker, gillar och reser eller åker

I preteritum:

Förra året bodde Johan och Eva i Göteborg. De hade en liten hund, som hette Anton. På lördagar drack de lite vin och åt en god middag tillsammans. Anton gnagde på ett ben. Johan tyckte om att spela schack, men Eva gillade mer att promenera i parken. På semestern reste/åkte de gärna till Gotland.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert