Knep och knåp i virustider (10)

Jetzt fängt die dritte Woche an, in der ich Übungen blogge. Hoffe, es kommt gut an! Meine Absicht war und ist, etwas Abwechslung vom Virusgedanken zu geben und natürlich mehr Schwedisch für alle! Heute testen wir, ob „sein oder haben“ besser passt.

Sätt in rätt form av vara (är, var, varit) eller ha (har, hade, haft)

Klockan _______ sju och det _______ dags att äta frukost. „Vad vill du ______?“, frågar Karin. „Jag _______ inte så hungrig, så jag vill bara _______ lite kaffe“. „Ojdå, räcker det verkligen? Då ______ du säkert inte nöjd länge“, säger Karin.

Igår _________ jag ledig, för det ________ ju söndag. Det ________ jätteskönt att inte behöva arbeta. Jag tog det lugnt och __________mycket tid att läsa tidningen. Det ___________ verkligen en lugn och skön dag.

Idag skiner solen och det __________ milt i luften. Jag ________lust att arbeta i trädgården. I eftermiddag ska vi fika ute. Vi ________ inga bullar. Men jag hoppas att någon __________ lust att baka något.

Rätt svar till (9):

1.stor – en stor/liten lägenhet, 2.kort, lång/kort, 3. smal, tjocka/smala, 4. dålig, bra/dåligt, 5. ful, fula/vackra, 6. glad, glada/ledsna, 7. hungrig, mätt/hungrig, 8. gammal, nytt/gammalt, 9. kul/intressant, tråkig/kul/intressant, 10. trött, pigg/trött.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert