Knep och knåp (26)

Bald (Montag, 08.06., 20 Uhr) fängt der neue Online-Konversationskurs an. Wer Interesse hat kann sich gerne jetzt schon anmelden. Es gibt nur wenige Plätze, damit alle zur Wort kommen können. Freue mich auf eine neue Variante, Schwedisch weiterzugeben. Bin auch dankbar über die digitale Möglichkeiten in unserem neuen Alltag. Vi gillar läget och anpassar oss!

Wir machen noch einmal etwas Mathe 🙂

  1. Ida, Anna och Johan har 25 kulor tillsammans. Då säger plötsligt Anna till Johan: Om jag får två kulor av dig, Johan så har jag lika många som du och dubbelt så många som Ida. Hur många kulor var har de tre barnen?
  2. Huvudet på en fisk är en tredjedel av fiskens hela längd. Stjärten är lika lång som huvudet och kroppen tillsammans. Fiskens totala längde är 48 cm. Hur lång är varje del på fisken; stjärt, kropp och huvud?
  3. En larv (eine Raupe) vill komma upp till löven på ett träd. Det är 190 cm till löven från marken där larven är. Varje dag kryper den 25 cm upp, men under natten glider den ner 13 cm. (Fy så jobbigt!) Hur många dagar tar det för larven att komma upp till löven?

Rätt svar till (25)

  1. 8 liter, 2. 13 barn, 3. 60 g, 4. 45 karameller

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert