Fotbollslexikon

I Göteborg, var annars, skriver professorerna Ohlander och Berg på ett svenskt-engelskt och engelskt-svenskt fotbollslexikon. Det är engelskan som är basen, eftersom den moderna fotbollen kommer därifrån. Arbetet med lexikonet kommer att pågå några år till innan det är klart. Sen blir det nog aktuellt med nya upplagor allteftersom det dyker upp nya fina ord! Visst klingar fotbollstermerna vackert: filma, anfalla på bred front, göra en tunnel och en smörpassning.

via Göteborgs-Posten

In Göteborg schreiben zwei Professoren ein schwedisch-englisches Fußball-Lexikon. Die Arbeit wird noch ein paar Jahre dauern und dann werden wohl ständig neue Auflagen herausgegeben werden müssen, weil immer wieder neue Begriffe im Fußball aktuell werden.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert