Skogsbada

I nyordslistan för 2017 finns „skogsbada“ med. Att bada i skogen betyder att vara i skogen med alla sinnen. Stäng av mobiltelefonen. Lyssna inte på musik. Småprata inte med din kompis. Titta inte på kartan. Koncentrera dig på naturen! Hur ser träden, marken och himlen ut? Hur luktar det? Vad hör du? Allt detta är att skogsbada, eller som det heter på japanska Shinrin-Yoku.

Det är bra att skogsbada. Forskningen visar att dina stresshormoner reduceras och du blir bättre på att koncentrera dig. Ditt immunsystem stärks. Du producerar D-vitamin. Så ut och gå i skogen. Det allra bästa till sist: du behöver inte en hel skog. Det räcker med ett par träd eller en liten park. Huvudsaken är att du är fokuserad på naturen.

Så ut och njut!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert