Längtan till naturen – Dalsland

När jag var barn semestrade vi ofta i Dalsland och Värmland. Vi packade kanoten med tält, trangia-kök, sovsäckar och massa annat och sen paddlade vi runt i tre veckor. Vi paddlade genom  Dalslands kanal. Vi gick längs E18 med kanoten på en liten vagn för att komma till nästa sjö. Vi hade sol och vi hade mycket, mycket regn. Men det var alltid fantastiska semestrar. En hel familj, inklusive hund, i en liten båt och ett litet tält. Tre veckor tillsammans. Okej, ibland blev det „diskussioner“, men för det mesta fungerade allt bra.

Om du också vill bli inspirerad att semestra i Dalsland så finns det ett fantastiskt Dalslandsmagasin att ladda ner. Bläddra i det och dröm dig bort ett tag. Även Värmland bjuder på härliga landskap och aktiviteter, här finns mer info.

Flera av mina kursdeltagare semestrar varje år i Dalsland och Värmland och jag kan förstå dem! En riktig vildmark som inte ligger alltför långt bort. Dessutom finns där mycket kultur.Jag älskade Halmens hus i Bengtsfors. Ett helt hus fullt med informationer om halm, halmprodukter och dessutom annat förstklassigt svenskt hantverk och det är gratis att gå in. Halm betyder „Stroh“.

 

 

 

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert