Brännboll är alltid kul!

Varje vår samlas vi från svenska skolan i Rhein-Neckar för en gemensam utflykt. Vi träffas uppe på Königstuhl i Heidelberg och går först poängpromenad på en naturstig. En poängpromenad är en slags frågesport kombinerad med en promenad. Susanne i vår förening är en mästare på att ställa finfina aktuella frågor! Sen samlas vi på en stor äng och har picknick. Efter det spelar alla brännboll tillsammans. Brännboll är en sport som vi alla har gjort i skolan i Sverige och dessutom på de flesta utflykter. För oss vuxna är det härligt nostalgiskt och för barnen är det en kul sport tillsammans med föräldrarna. Det blev mycket jubel när någon lyckades varva och många härliga skratt också. Här kan du läsa mer om historia och regler.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert