Författarbesök i svenska skolan

I lördags hade Svenska skolan Rhein-Neckar besök av författaren Martin Widmark och hans fru Mia. Martin är en av Sveriges mest populära och mest lästa barn- och ungdomsboksförfattare.

I vår skolgrupp älskar eleverna böckerna om LasseMajas detektivbyrå och om monsteragenten Nelly Rapp och hennes oerhört söta och kloka hund London, en Bassett.  Så eleverna var mycket nyfikna på Martin och Mia. Vi fick lyssna på ett alldeles nytt mysterium för Lasse och Maja och dessutom läste Mia högt ur en alldeles ny bok som hon och Martin har skrivit tillsammans. Martin och Mia var jättetrevliga och berättade många intressanta saker. Dessutom hade de med sig en hel väska full med böcker till vårt bibliotek. En fantastisk present. Eleverna lånade direkt hem de nya böckerna. Det var så härligt att få ha en hel dag tillsammans för både barn och vuxna och bara fokusera på bra och kul litteratur. Jag hoppas att både barnen och vi vuxna blev peppade att läsa och tala med varandra om det vi läser.

Tusen tack till Martin och Mia Widmark som gjorde vår lördag till en fantastisk bokdag! Och ett jättetack till styrelsen för svenska skolföreningen som arrangerade den här dagen på allra bästa sätt. Det är ett privilegium att få arbeta med er.

 

1 Kommentare

  1. […] Widmark är en mycket populär svensk barnboksförfattare. Han var på besök hos oss i svenska skolan Rhein-Neckar förra året. Hans mest älskade böcker handlar om detektivparet Lasse och Maja och […]

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert