Sverige har en ny statsminister

Idag fick Sverige äntligen en ny(gammal) statsminister. Stefan Löfvén fick 115 ja-röster och 153 nej-röster… Tack vare att 77 riksdagsledamöter lade ner sina röster kunde ha bli vald. Det räcker att en majoritet av riksdagens ledamöter inte röstade emot Stefan Löfvén för att han skulle kunna bli ny statsminister. Centern, Liberalerna och Vänsterpartiet lade ner sina röster så att det nu äntligen (Sverige valde i september 2018) kunde bli en ny statsminister och därmed snart en ny regering.

Blockpolitiken är nu död! Alliansen (Moderaterna, Kristdemokraterna,Centern och Liberalerna) har spruckit . Alliansen ville regera tillsammans, men mandaten räckte inte. Moderaterna kunde tänka sig ett samarbete med det högerextrema partiet Sverige Demokraterna, men det är en absolut omöjlighet för Centern och Liberalerna. Så nu finns det ingen enad Allians längre.

Hos PrimaSchwedisch finns det ingen ny personal, men däremot nya eller nygamla kurser. Torsdag 31.1 klockan 18:00 startar en ny nybörjarkurs. Det finns platser kvar. Fredag 15.2 klockan 18:30 finns det en bakkurs för alla som äntligen vill lära sig att baka äkta svenska kanel- och kardemummabullar. Här kan du läsa allt om kurserna. Mejla eller ring om du har frågor eller idéer.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert