Klimatstrejk i Sverige också!

Vi var 10 000 demonstranter 20 september i Mannheim. Vår hund Lewis tyckte att det var lite tråkigt och sov (!) mitt i demonstrationskakafonin. Samtidigt var det också en lika stor Fridays for Future-demonstration i Stockholm. Härligt att se så många människor samlas kring ett så viktigt tema.

I fredags var det dags för nya klimatdemonstrationer över hela världen, dock inte så många just i Tyskland. I Stockholm demonstrerade den här gången ca 60 000 människor! Det var demonstrationer i över hälften av Sveriges kommuner. Det är roligt att se engagemanget just i Sverige där naturen är så viktig. De flesta svenskar älskar att vara ute i skogen och vandra, plocka bär och svamp och naturligtvis tälta. Klimatförändringarna är märkbara även i Sverige. I södra Sverige har man anlagt större vingårdar. Det finns fler oväder, översvämningar och tänk på alla hemska skogsbränder.

Så nu får vi fortsätta engagera oss och se till att vi kan bromsa de hemska framtidsutsikterna. Peppa varandra med postiva idéer och dela med oss av våra bästa klimattips!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert