Svensk körkonsert

© od.se

Jag älskar mina kursdeltagare! Det är så många olika människor i mina kurser och jag lär mig ständigt nya saker om t ex träkvalitéer, jordbruksmaskiner, bussbyggande, svenska skatteregler för husägare i Sverige, jägarexamen och sjukhusjobb. Det är verkligen härligt att få träffa alla dessa spännande individer. Två av mina deltagare brinner för musik och konserter och de var först med informationen att en svensk manskör gästar Ludwigshafen i oktober, Orhei Drängar. Kören gör en miniturné genom Rheinland-Pfalz .Det är en av världens mest renommerade körer. Den har haft många fantastiska dirigenter men för mig är Eric Ericson den mest prominenta. Han var dirigent från 1951 till 1991 och under hans tid gjorde kören t ex en sex veckors turné i USA. 1997 hade de en konsert i Royal Albert Hall tillsammans med Göteborgs symfoniker.

Nu är det Cecilia Rydinger som är körens dirigent. Hon är professor i orkesterdirigering och medlem av den kungliga Musikaliska Akademin. Som du förstår är det här en helt fantastisk samling av 80 män som lyckas få en sådan otrolig duktig och inspirerande dirigent till sin kör.

Så på torsdag 17 oktober ska jag gå på Orphei Drängars konsert i Pfalzbau tillsammans med två av mina härliga kursdeltagare. Livet har verkligen sina ljusa sidor!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert