Kanelbullens vecka

I Sverige älskar vi att fika och speciellt populära är våra kanelbullar. Det har säkert alla märkt som har varit i Sverige. Vi älskar kanelbullarna så mycket att vi varje år 4 oktober firar en „kanelbullens dag“! Den dagen åt ca 54 % av svenskarna en kanelbulle, eller två eller tre…. Sammanlagt 8,3 miljoner kanelbullar! Vad gott!

Kanelbullens dag firade 20 års jubileum 2019 och skapades av Hembakningsrådet. Det är en organisation som startades av olika livsmedelsföretag (producenter av jäst, mjöl, smör). Idag är även Dr Oetker en av medlemmarna. Deras mål är naturligtvis att vi ska baka mera och på så sätt använda mer av deras produkter. Hembakningsrådet har härliga receptsamlingar och anordnar också olika bakkurser. Kanelbullens dag skapade rådet 1999 för att fira sitt eget 40 års jubileum.

4 oktober var det semesterstängt hos PrimaSchwedisch och det är ju synd att vi missade denna fantastiska dag. Så därför gör jag en kanelbullens vecka! Hela nästa vecka kommer det att finnas kanelbullar vid alla lektioner hos mig. Så förutom att alla deltagare naturligtvis ser fram emot att få lära sig mer svenska (!!!) så kan du nu se fram emot kanelbullar på rasten.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert