Kanelbullens vecka

jättebulle 1

Det är roligt att baka och det är gott att äta kanelbullar. Så det var en mycket bra idé att ha kanelbullens vecka hos PrimaSchwedisch. Den här veckan har jag testat att baka en enda jättebulle, stor som en normal tårta eller kaka. Det var inte alls komplicerat och det blev ett fantastiskt resultat. Eller hur?

Du behöver ungefär en halv normal sats kanelbulledeg för att baka den. Du kavlar ut degen och brer på fyllningen som vanligt. Sen skär du degen i remsor. Första remsan rullar du ihop som en vanlig liten bulle och lägger den mitt på plåten. Nästa remsa lägger du med fyllningen inåt runt den första bullen. Sen fortsätter du att lägga remsorna runt, runt, runt tills bullen är så stor som du önskar. Jättebullen behöver vara åtminstone 15 minuter i ugnen. Testa, det är kul!

jättebulle 2

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert