Igelkottsväg

"Unser" Igel im Garten der Seilerstraße

Vi är medlemmar i ett nätverk för cyklister som erbjuder varandra gratis övernattningar. Nätverket heter Warmshowers och fungerar ungefär som Couchsurfing men bara för cyklister. Vi har haft ca 40 gäster från nästan alla kontinenter på besök. Det är alltid lika spännande att träffa nya människor och höra deras historier om sina liv. Och det bästa är att vi inte måste göra mycket, bara öppna vår dörr och bjuda på säng,mat och dryck. Jättekul!

I söndags hade vi Rachel och Felix på besök. De kom från England och skulle cykla vidare mot Stuttgart, Bulgarien, Kina, Indonesien, Australien, Japan, Kanade och USA. Hmmm okej…… tänker vi och pratar om att cykla över bron till Mannheim. Vilket coolt perspektivbyte.

Felix är ekolog och vi pratade om djur och natur. Han berättade att igelkottarna i England har det besvärligt nuförtiden p g a alla staket runt trädgårdarna. Igelkottarna som är nattaktiva tycker om att vandra runt och nuförtiden stoppas de tyvärr av alla staket och stängsel. Så i England startade de en kampanj för att människor skulle göra små hål, stora nog för en igelkott, i sina staket, sk Hedgehog Highways. Vilket underbart ord: Hedgehog Highway. Det ordet har jag gått och tänkt på hela veckan. För vi har redan en Hedgehog Highway i vårt staket!!! I somras fastnade en liten igelkott i vårt staket och var nära att dö… Men vi hittade och räddade den i tid. Sen gjorde vi hålet lite finare så att ingen skulle skada sig. Tadaa! Vår egna lilla Hedgehog Highway. Vad skulle det nu kunna heta på svenska? En igelkottsväg? En säker väg för igelkottar? Fri lejd för igelkottar?

Kanske dags att fixa en liten säker väg för igelkottarna i din trädgård också?

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert