Fjärde luckan

För att fixa julstämning kan man förutom att strö julig kryddblandning över sin mat och dryck också ta hjälp av blommor. Svenskarna älskar sina julblommor: hyacinter, julstjärnor och amaryllis till exempel. Allra finast blir det om man planterar flera ihop i en kruka och dekorerar med kottar, grenar och lite mossa. Då har man gjort en så kallad „julgrupp“. Alltså en grupp blommor som man bara har under advent- och jultiden. I Sverige kan man köpa julgrupper i varenda blomsteraffär. Här i Tyskland får vi plantera och fixa våra egna julgrupper. Testa att göra er egna och njut av de fina blommorna.

Här kan man se hur lycklig man blir om man får en julgrupp.
© Henåns Blomsteraffär

Zur Weihnachtsstimmung gehören für die Schweden auch „Weihnachtsgruppen“, so die wörtliche Übersetzung für bepflanzte Gefäße mit mehreren Blumen, gerne mit Hyazinthen, Weihnachtssternen und Amaryllis. Gerne zusätzlich dekoriert mit Tannenzapfen, Zweigen und Moos. Die schwedischen Blumengeschäfte sind jetzt voll davon, man hat sie gerne zuhause und sie sind auch ein gutes Mitbringsel. In Deutschland sieht man so etwas sehr selten in den Geschäften. Hier geht es meist nicht ohne die vier Kerzen. Also gerne selbermachen. Inspiration gibt es im Netz, einfach nach julgrupp suchen.

1 Kommentare

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert