Elfte luckan

Svenskarna älskar verkligen alla slags julblommor. Det skrev jag ju om här. Vi är bra på att variera blomsterarrangemangen. Jag tycker om när blommor presenteras på ett oväntat sätt. Som här! Jag köpte två amaryllisblommor. Satte ett gummiband runt skaftet och fäste ett snöre i. Sen hängde jag upp blommorna uppochner. Du får vattna i stjälken (Stiel). Mina blommor var bara knoppar när jag hängde upp dem, men nu har blommorna slagit ut och de ser lite finare ut varje dag. Ett annat år hängde jag amaryllisarna direkt i fönstret. Det blev också jättefint. Som en extravagant julgardin.

Einfach und mit Aha-Effekt: Amaryllis mit geschlossenen Knospen besorgen, mit Gummis um den Stiel aufhängen und in den hohlen Stiel etwas Wasser gießen. Nach wenigen Tagen gehen die Blüten auf!
Wenn man die Amaryllis in ein Fenster hängt, hat man eine extravagante Weihnachtsgardine. Und die Nachbarn haben auch etwas zum Schauen.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert