Nionde luckan

Idag start Musikhjälpen! Tre programmledare går idag in i en container som också är en glasstudio och sovhytt. Programmledarna måste stanna inne i containern i 7 dagar och nätter. De får bara äta soppor och annan flytande näring. De sänder dygnet runt från containern. Allt detta sänds live i Sveriges Radio P3. De kommer att få besök av många olika personer såsom musiker, sångare, aktivister, politiker och allt däremellan. Varför gör man något sånt ansträngande??? Jo, de gör det för att uppmärksamma ett speciellt tema. I år är temat : Sex är inget vapen! I krig används sexuella övergrepp ofta som ett vapen mot civilbefolkningen. Men även i andra sammanhang kan sex användas som ett vapen. Det är detta inte helt lätta tema som de kommer att tala om i år och naturligtvis också samla in pengar för att hjälpa drabbade. Läs mer här.

I år står Musikhjälpens glasstudio och container i Västerås. Det är ett stort evenemang som engagerar tusentals runt om i Sverige. Om du skänker pengar till Musikhjälpen får du också önska dig musik. Så det är ett mycket varierat program som sänds. Förra året samlades över 50 miljoner kronor in!!!

Vill verkligen tipsa om en del av artisterna som medverkar: First Aid Kit, Molly Sandén, Loreen, Melissa Horn och Zara Larsson!!!

Foto: © Sveriges Radio

Heute startet Musikhjälpen, also die Musikhilfe. Drei Moderatoren gehen in ein gläsernes Studio, machen für Sveriges Radio P3 Programm rund um die Uhr und dürfen auch erst am Ende wieder raus. Sie bekommen Besuch von Politikern, Künstlern, Aktivisten usw.
Musikhjälpen findet jedes Jahr in einer anderen Stadt statt, diesmal in Västerås und erstaunlich viele Schweden verfolgen das Ganze.
Und warum macht man so etwas anstrengendes?
Weil man jedes Jahr auf ein anderes Thema aufmerksam macht. Diesmal lautet das Thema „Sex ist keine Waffe“ in seinen leider vielen Ausprägungen. Und man sammelt sehr viel Geld über Spenden. Wenn man spendet, darf man sich ein Lied wünschen. Logisch, dass das Programm dadurch sehr „bunt“ wird.

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert