OS 2018 – ord!

© https://pixabay.com/photo-2426401/

När OS (vi pratar inte om „olympia“) nu är i full gång passar det ju utmärkt med några bra sport-ord. Speciellt idag när Hanna Öberg just har vunnit guldmedalj i skidskytte! Schischiessen – vilket kul tyskt ord.

Alla vill vinna. När man vinner är man en vinnare. (igår vann jag och jag har vunnit). Eller så vill man segra och när man segrar är man en segrare (igår segrade jag och jag har segrat) Segra och vinna är helt synonyma. Ingen vill vara en förlorare men det är man när man förlorar (förlorade och förlorat). I OS tävlar man i många olika idrotter (Sport). Sverige har störst chanser på medaljer i längdåkning, curling och ishockey och sedan idag; skidskytte!

Det olympiska mottot är „snabbare, högre och starkare“

Det finns ett olympiskt valspråk också: I OS är det inte viktigast att vinna utan att delta. Det viktigaste i livet är inte att segra utan att kämpa väl.

På lördag spelar de svenska ishockeydamerna kvartsfinal, ev mot Finnland. En kvartsfinal uttalar man ungefär som Quatschfinal!!! Tusen tack för detta finfina tips till Bernd. Älskar sådana uttalsregler.

 

 

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert