Till minnet av Marie!

© SVT

I december 2019 dog Marie Fredriksson. En av de riktigt stora inom den svenska musikbranschen. Hon hade först en solokarriär med pop och rock och var mycket framgångsrik. I Halmstad delade Marie och Per Gessle replokal ( Proberaum), så de kände varandra och hade spelat ihop då och då. När Per Gessle, som då var känd med sitt band „Gyllene Tider“, frågade om de två skulle starta något tillsammans, var det många som sa till Marie att hon förstör sin karriär om hon gör något tillsammans med den poppige Per… Men de startade Roxette tillsammans och det gick ju minst sagt bra. Deras andra platta blev det internationella genombrottet. Roxette har sålt mer än 80 miljoner plattor! De flesta fansen har de i Sydamerika.

Till minne av Marie Fredriksson hölls en konsert i Göteborg nu i januari. Den sändes av sveriges television och den kan ses i utlandet, men bara fram till juli. Så passa på direkt. En kväll för Marie Fredriksson. Så sätt er tillrätta och njut av fantastisk musik och massor av känslor!

Schreibe einen Kommentar

Deine E-Mail-Adresse wird nicht veröffentlicht. Erforderliche Felder sind mit * markiert